Harmoniset joutsenet 2019

Taidetuotanto on aina ollut sydämessäni tahto jakaa elämänvoiman kokemuksia eri tavoin. Tyylini on vaihtunut räiskyvistä kollaaseista 2000- luvulla rauhallisiin piirroksiin ja muotokuviin – josta taas rohkeaan minimalismiin. Ja nyt, löysin joutsenten luokse.

Sini Kunnas Swans 2020

“Harmoniset joutsenet” on 2019 alkanut teossarjani, jonka maalaukset ja vedokset kuvaavat juurtuneisuutta, rauhaa ja rakkautta.

20200510_125654

Koen niitä maalatessani voimaa maalatessa selkeän muodon ja kontrastien kautta. Sudilla tunnen nykytaiteen makua, kun vedän veden linjojen värit nopeasti joutsenten alle.

Samalla ajattelen symboliikkaa, jota joutsen edustaa hajanaisessa ajassamme, jossa ei ole vakautta tai turvaa maailmassa. Jännite maalaukseen tulee tahdosta niiden kautta heijastaa teoksen kokijalle turvaa ja kauneutta, puhtautta ja elämänvoimaa. Tunnetta siitä, että vakaus on aina taulun kautta paikalla, vaikka uutiset kertoisi maailmasta mitä vain.

20190911_212831
Yksityiskohta/ Detail.

Debyytistäni 1998 alkaen olen tuottanut n.1000 originaalia ja vaihtanut teosteni tyyliä usein voimasta pysähtyneisyyteen.

Harmonic Swans Kunnas.jpg

Sekä taiteilijana että intuitiivisena muutosavustajana kohtaan paljon ihmisiä. Elämä harvoin antaa toteutuneita toiveita saada juurtua luottamukseen tai pysyvyyteen koko elämäksi. Muutos on aina läsnä.

Siksi “Harmoniset joutsenet” edustavat minulle nyt nykytaiteen vahvaa aihetta, vaikka joutsenpareja kuvaavia maalauksia on maailmassa paljon.

20190912_100451

Näiden joutsenten maalauksissa on jokaisessa oma lataus. Parit, joiden olen nähnyt nuoresta asti vielä vanhempanakin intohimoisesti rakastavan toisiaan sitoutuneina, ovat usein myös ihmisinä toista kunnioittavia. Rakkaus tuo kunnioituksen suhteeseen.

20190912_100451
Yksityiskohta/ Detail.

Yksi ihana nainen sanoi maalauksia nähtyään “nämä ovat kuin kodin amuletteja”.

20190911_145421

Tahto tuoda hyvää seuraa jokaisen joustenmaalaukseni latauksessa.

Joutsenet Kunnas 2019

Tuotin 2019 aikana ennen joutsenmaalauksia taideperformanssin yhteistyössä #HCPSPIRIT:n kanssa. Se puolestaan oli tunnelmaltaan jopa jo rajukin videoteos.

Minulle taiteilijana on elämäntuntu voida asettua siihen tunnelmaan, jota elämä sillä hetkellä minulle näyttää. Voimakkaan taideperformanssi- videon jälkeen oli täysin luonnollista maalata harmonisia joutsenia, joissa on eheys.

Joutsenet 3

Yhteistä kaikissa “Harmoniset joustenet”- teoksissani on tahto jakaa juurtuneisuuden tunnetta.

Joutsenet 1

#romanticart #taidekokoelma #artcollector #artcollection #peacefulart #spiritualart #swans

Copyrights to all paintings:

Copyright Sini KUnnas